Preturile afisate pe site includ TVA
Logo
Home Blog Scurta incursiune despre Amigdalina (B17)

Scurta incursiune despre Amigdalina (B17)

Informatii despre produs, la 0372.925.456   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 

În anul 1950, după mulți ani de cercetare, biochimistul Dr. Ernest Krebs, a descoperit o substanță nouă extrasă din sâmburi de caise amare pe care a numit-o -Vitamina B17- . Acesta a observat ca o substanță din acești sâmburi poate afecta tumorile. El a condus mai multe experimente de laborator și de cultură pe animale pentru a concluziona că amigdalina este eficientă în tratamentul cancerului.

Amigdalina purificată este un compus prezent în mod natural în următoarele alimente:

  • Nuci crude: la fel ca migdalele dulci, migdale crude și nuci de Macadamia;
  • Legume: morcovi, țelină, fasole mung, fasole Lima;
  • Fructe cu semințe: dovleac, sâmburi de măr, semințe de in, hrișcă.

Unele teorii sugerează faptul că cianura de hidrogen ar putea avea efecte anti-cancerigene. De notat este faptul că s-a dovedit că amigdalina are numeroase efecte benefice asupra sănătății. Studii arată că poate reduce tensiunea arterială, să calmeze durerea și să întărească imunitatea.

Cum funcționează amigdalina?

Vitamina B17 conține cianură de hidrogen, benzaldehidă și două unități de glucoză. Cianura de hidrogen pare să fie principalul compus responsabil pentru numeroasele efecte benefice asupra sănătății. Se consideră că este principalul ingredient anti-canceros din amigdalină.

Pentru ca cianura să fie eliberată, aceasta molecula trebuie sa fie ruptă. Cianura se poate elibera doar în prezența unei singure substanțe. Această substanță este o enzimă numită beta-glucozidază, enzima care se regăsește în cantități mari doar în jurul celulelelor canceroase.

Când vitamina B17 intră în contact cu această enzimă, nu numai cianura este eliberată, ci și benzaldehida, care este foarte toxică pentru celulele canceroase. Așadar, celulele canceroase sunt atacate pe două planuri, fiind de 100 ori mai eficient decât dacă ar acționa separat.

De ce nu este vitamina B17 toxică pentru organism?

Cianura de hidrogen este eliberată doar în jurul țesuturilor care conțin tumori, fiind toxica doar pentru celulele canceroase. În țesuturile sănătoase există, o altă enzimă importantă, rodaneza, numită și enzima protectoare. Aceasta are capacitatea de a dezintegra  cianura transformându-o instantaneu în alte substanțe  care sunt, de fapt, benefice pentru sănătate. Una din ele este salicilatul, o aspirină cu efect anti-durere. Rodaneza se găsește în cantități mari în fiecare parte a corpului, cu excepția celulei canceroase, care nu este protejată. Acest proces se numește toxicitate selectivă deoarece distruge celulele canceroase, în timp ce, în același timp, hrănește și susține celulele necanceroase.

Vitamina B17 este inofensivă pentru celulele necanceroase.  Acest lucru este adevărat, dar poate ar fi mai corect să spunem că este la fel de inofensiv pe cât poate fi orice substanță.  La urma urmei, chiar și apa sau oxigenul esențial pentru viață pot fi fatale, dacă sunt luate în doze nefiresc de mari.  Și acest lucru este valabil și pentru vitamina B17.

Avantajele potențiale oferite de Amigdalină (B17)

Chiar dacă majoritatea studiilor efectuate asupra amigdalinei se concentrează pe efectele sale asupra cancerului, unele studii au scos la iveală faptul că, amigdalina, sub forma sa naturală de laetrile, poate avea alte efecte benefice asupra sănătății:

1.Poate reduce tensiunea arterială

Un studiu a demonstrat că amigdalina contribuie la reducerea tensiunii arteriale sistolice (valoare superioară) și tensiunea arterială diastolică (valoare inferioară). Aceste efecte au fost întărite atunci când vitamina B17 a fost administrată împreună cu vitamina C.

2.Poate calma durerile

Mai multe studii realizate arată că amigdalina poate calma durerea cauzată de condiții inflamatorii precum artrita.

3.Poate întări imunitatea

Amigdalina îmbunătățește capacitatea celulelor imunitare de a adera la celulele canceroase ale prostatei.

Cancerul se află în strânsă legătură cu un deficit de B17?

O altă teorie vine să sugereze faptul că boala canceroasă rezultă din deficiența unor vitamine și, amigdalina cunoscută drept vitamina B17 ar putea restabili sănătatea organismului nostru. Boala cronică reprezintă o afecțiune pe termen lung care nu are cum să treacă de la sine. Boala metabolică apare în organism, însă nu se transmite. Cancerul ar putea reprezenta un exemplu bun de boală metabolică și cronică. Unii cercetători sugerează faptul că bolile metabolice se pot reduce printr-o nutriție adecvată, dar și prin suplimente alimentare de calitate. În plus, studiile ne sugerează faptul că există o legătură strânsă între o alimentație bogată în nitrilozide și o incidență redusă a cancerului.

Ce spun studiile?

De-a lungul timpului, dr. Dean Burk, șeful Secției de Citochimie a Institutului Național al Cancerului, a raportat că, într-o serie de teste pe țesuturile animale, B17 nu a avut niciun efect asupra celulelor normale, dar a eliberat atât de mult cianură și benzaldehidă, când a apărut în contact cu celulele canceroase, că nici una dintre ele nu a putut supraviețui.

Un alt studiu sugerează că amigdalina poate conferi o anumită protecție împotriva cancerului cervical. Amigdalina poate combate celulele canceroase cervicale inducând apoptoza.

Această vitamină a ajuns de-a lungul timpul și sub formă de supliment alimentar, mai exact capsule. Unul dintre cele mai cunoscute produse este Vruvit-Vitamina B17 care sprijină cu succes capacitatea de autoapărare a organismului.

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare